Het is pure misleiding en hersenspoeling. En je vraagt je af of het nou onbenul is, diepe bewogenheid met het lijdende Palestijnse volk of toch gewoon antisemitisme. De makers — Sjoerd Fennema (45 jaar?) en Simone Tukker (35 jaar?) zijn niet meer van die héle jonge honden en Peter Malcontent (55 jaar?) is nota bene professsor in de mensenrechten en zou al helemaal beter moeten weten. In elk geval leveren dit soort reportages legitimiteit aan de uitzinnige Jodenhaat van voornamelijk moslims die we in de straten van de Europese steden in deze meidagen hebben gezien. En het is al decennia aan de gang over de hele bereedte van het media-spectrum.

Het item dat begint op minuut 18 is getiteld “Is er sprake van Apartheid bij het Israël Palestina-conflict?”.

Ik heb blijkbaar een nieuwe mode gemist. Jasper van Dijk van de SP sprak dezer dagen ook al van de oorlog tusen “Palestina” en Israël. Ik denk dat het de bedoeling is dat we begrijpen dat Israël “het Palestijnse volk” een beetje nodeloos bombardeert, terwijl ik toch echt de indruk heb dat de terroristische beweging Hamas Israël tot die bombardementen dwingt door precies in de buurt van scholen, moskees en ziekenhuizen duizenden raketten af te schieten op Israël.

Enfin: we moeten dus van deze reportage-makers en van Jasper van Dijk (SP) begrijpen dat een Palmaffia als Hamas die hun eigen bevolkingen terroriseren en gijzelen eigenlijk die bevolking zélf zijn.

Een andere trend die me niet was ontgaan, is het hernieuwde hameren op “Apartheid” die bedreven zou worden door Israël. En dat is inderdaad ook het grote thema in deze “reportage”. Ik heb in april al een stuk gepubliceerd waarin ik die beschuldiging weerlegde onder de titel “Het schijt-schijt-schijt-vermoeiende gezeik begint weer: Israël Apartheid!

De argeloze kijker, reeds gehersenspoeld door een miljoenmiljard anti-Israël-uitlatingen in de media, subtiel en grof, onderhuids en openlijk, krijgt te horen dat een organisatie als Human Rights Watch Israël beschuldigt van “Apartheid”. Die argeloze kijker weet niet — want dat houden diezelfde media goed verborgen — dat die organisatie, een NGO, eigenlijk tot taak heeft om oorlogsmisdadigers uit dictatoriale gebieden die niet in hun eigen regio berecht worden alsnog voor de rechtbank te brengen. Maar veel liever steken ze daar bij dat deftig klinkende HRW hun energie in het aanklagen van de enige fatsoenlijke democratie in het Midden Oosten. Nee, de focus ligt niet op de moslimlanden in de buurt van Israël! Dat is helemaal in lijn met de organisatie waarmee HRW ideologisch zeer verwant is, namelijk de VN, die ik altijd de Verenigde Nazi’s noem en die overheerst worden door de 56 islamitische landen van de Organisation of the Islamic Coöperation en door de Derde Wereldlanden die met oliegeld zijn omgekocht om die voortdurende demoniserings-resoluties tegen Israël te steunen.

Die argeloze kijker wordt subliminaal beïnvloed doordat in de “reportage” constant heftige beelden worden vertoond van de grove Zuid-Afrikaanse Apartheid. De Hoogleraar Mensenrechten Peter Malcontent die voortdurend aan het woord komt, ontkent dan wel op één moment expliciet dat Israël vergelijkbaar is met het Zuid-Afrika van de Apartheid, maar voor de rest doet hij zijn uiterste best om de kijker de indruk te geven dat het er toch wel héél dicht tegenaan zit. Daartoe hanteert hij een nieuwe definitie door de Verenigde Nazi’s van Apartheid.

Met groot genoegen en nauw verholen haat jegens Israël geeft professor Malcontent verspreid door de “reportage” telkens zijn mening. Ik zal eens net doen of het een aaneengesloten betoog is, dan krijg je er meer vat op:

Malcontent: “Kijk, kritiek heben op Israël is tot dáár aan toe, maar je wilt niet op hetzelfde podium worden gezet als het Zuid-Afrikaanse Apartheidsregime. Het ergste is vergeleken worden met Hitler, maar een goede tweede is toch nog altijd het Zuid-Afrikaanse Apartheidsregime.”

Gutteput. Zouden linkse helden als Stalin en Mao niet eerder in aanmerking komen voor die tweede plek, of, for that matter, op de eerste? En waar plaatsen we Pol Pot?

Malcontent: “Als je gaat kijken naar de criteria van die specifieke resolutie, dan kom je aardig in de buurt van Apartheid.”

Ah! Dus toch! Israël Apartheidsstaat!

Malcontent: “Je hebt als burger van een bezet land minder rechten dan onder je eigen regering met volledige vrijheid. Als Israël een militaire basis wil neerzetten, toevallig daar waar een Palestijns dorpje staat, ja, dan moet het Palestijnse dorpje gewoon verkassen. Het enige wat ze dan kunnen doen is aankloppen bij de militaire rechter, maar die beslist meestal in het voordeel van de bezettingautoriteiten en dus ook Israël.”

Malcontent heeft het hier over Samaria-Judea, die streek die de links-regressieve propaganda “Westbank” of “Westelijke Jordaanoever” noemt. Van die grove willekeur van de Israëliërs had ik graag een voorbeeld gehoord. Maar veel belangrijker is zijn stelling dat die streek “bezet” zou zijn. Dat is namelijk een doodgewone grove leugen, die al decennia door alle mainstream-media in het westen wordt herhaald. En dus ook weer door deze “professor”. Het voert te ver om het hele verhaal uit de doeken te doen, dat kunt u lezen in mijn boek dat dezer dagen moet uitkomen en in dit opstel waarvan ik hier de samenvatting zal citeren:

“De Palestijnse Arabieren hebben dus al vanaf 1922 een staat in Jordanië (70% van het Mandaatgebied). Zelfs van die resterende 30% (Israël zelf plus de “Westbank”) die toch wel voor de Joden had mogen zijn, hebben ze óók nog een stuk aangeboden gekregen: in 1937 (Peelplan) en in 1948 (VN). Geïnspireerd door Amin al-Husseini, de Moefti van Jeruzalem, weigerden de Arabieren. Vervolgens hebben de Arabieren in 1948 en in 1967 Israël aangevallen met genocidale bedoelingen vanuit Samaria-Judea (“de Westbank”) en in 1973 was het alleen maar toeval dat Jordanië niet meedeed via Samaria-Judea. Vanaf 1967 hebben de Arabieren aanbiedingen gehad die eigenlijk alsmaar genereuzer werden: in 1967 (Khartoem), 1993 (Oslo), 2000 (Camp David), 2001 (Taba), 2007 (Annapolis), 2008 (Olmert), 2011 (Netanyahu). In die vredesvoorstellen hadden de Palmaffia’s voor 98% hun zin kunnen krijgen, maar steeds duidelijker is gebleken dat de Palmaffia’s geen vrede willen, dat ze leven van terreur, corruptie en parasitisme, geen normale staat willen en kunnen runnen en alleen maar uit zijn op genocide op de Joden en de vernietiging van Israël, zoals inderdaad nog steeds in de beginselprogramma’s van Hamas en Fatah staat.”

Nogmaals: zoals gebruikelijk wordt ook door deze Malcontent dit alles weer verzwegen. De argeloze kijker wordt opnieuw gehersenspoeld — als dat nog nodig was — en het islamitisch antisemitisme, nogmaals, van de moslims in Nederland krijgt weer meer rechtvaardiging.

Op dezelfde manier “spreekt” Malcontent over Gaza. Ja, “spreekt” tussen aanhalingstekens want hij spreekt ook hier weer vooral via verzwijging:

 “[Gaza is eigenlijk] van alle kanten hermetisch is afgesloten. Je kunt geen kant op.”

De eerste leugen is dat Gaza “hermetisch” zou zijn afgesloten. Israël doet er alles aan om de bevoorrading van Gaza zo goed moglijk te regelen, zonder dat er wapens naar binnen komen of materialen geschikt voor de uitbouw van het terreur-tunnelnetwerk. De tweede leugen is een mega-verzwijging: Israël heeft in 2005 Gaza ontruimd onder achterlating van een complete economische infrastructuur, die door Hamas in een paar jaar tijds is vernield. En dan is er de verzwijging dat er maar één reden is voor die allesbehalve “hermetische” afsluiting: de terreur van Hamas. Als ze daarmee morgen ophouden, is het morgen meteen ook vrede en kan volgend jaar Gaza de meest gewilde bestemming zijn van westerse toeristen, want de stranden van Gaza schijnen fenomenaal te zijn.

Maar Malcontent ziet dat anders: “Als er nou één plaats is op de wereld waar je eigenlijk niet geboren zou willen worden dan is het wat mij betreft Gaza. Dan weet je zeker dat je geen toekomst hebt.”

Ja, en dat weet je zeker zolang Hamas aan het bewind is daar. Zo gauw als ze daar ophouden met terreur kan daar het mediterrane paradijs uitbreken. Voorts. Eh . . . . Iran, Syrië, Saoedi-Arabië, Myanmar, China? Etcetera et ad infinitum.

Een “voice over” doet ook regelmatig een duit in het zakje in deze “reportage”:

”Economisch gezien is Gaza ook volledig afhankelijk omdat ze nauwlijks kunnen im- of exporteren en bovendien kunnen ze elk moment het doelwit worden van een militaire actie.”


Nou nee, niet “elk moment”, alleen als Hamas té veel raketten afschiet op Israël. Ik zou wel eens willen weten hoe de hersens van die types die dit soort “reportages” in elkaar draaien, werken. Ook van die van Malcontent als hij zegt:

“Het is wel zo dat je langzamerhand naar een situatie gaat komen waarin bepaalde groepen in Israël zelf en helaas ook op regeringsniveau zich in steeds negatievere termen uitlaten over de waarde van een Palestijns leven ten opzichte van Israëlisch leven. “

Als er nou ergens totale onverschilligheid bestaat voor de levens en de levenskwaliteit van de Palestijnse Arabieren, dan toch wel in de kringen van de Palmaffia’s. Deze maffia-bazen zijn totaal corrupt, hebben vele miljoenen (!) op Zwitserse banken staan en besteden de rest van de miljarden die ze uit Amerika en Europa krijgen aan wapens, uitbetalingen aan families van “martelaren” en het in stand houden van de haat jegens Israël.

Malcontent: “De Israëlische regering die weet dat het gesteund wordt door de Verenigde Staten, dat die regering van de EU weinig last heeft en in de praktijk kan doen en laten wat het wil. De prijs die Israël betaalt is dat een groot deel van de wereldopinie zich tegen je keert, maar zolang je politieke steun ebt kan jet het nog wel even volhouden.”

Ik zou het willen omdraaien: zolang die Palmaffia’s weten dat ze gesteund worden door totaal verblinde regressief-linkse gekken die de westerse media beheersen — vooral de Democrats in Amerika — kunnen ze die terreur nog wel even volhouden. Als Donald Trump door links-regressieve fraude niet zijn verkiezings-overwinning was ontstolen en de Abraham-Accoorden volle uitvoering hadden gekegen, dan was het in 2024 afgelopen geweest met de chantage en de terreur van de Palmaffia’s en had Israël kunnen doen wat het eigenlijk al veel langer had moeten doen: Samaria-Judea annexeren. Daartoe hebben ze het volste morele en internationaalrechtelijke recht.

Nog eens die voice over die in deze “reportage” óók voortdurend lekker bezig is:

 “Apartheid is op de ene plek in Israël veel erger dan op de andere. In de Gazastrook bijvoorbeel wonen twee miljoen Palestijnen. Hamas maakt er de dienst uit, maar Israël heeft het gebied volledig geïsoleerd.”

Hier wordt dus toch gewoon gezegd wat de hele “reportage” constant suggereert: erge Apartheid á la Zuid-Afrika! En wéér die leugen dat Israël Gaza “volledig” heeft afgesloten en de impliciete bewering dat die afsluiting gewoon gebeurt omdat die verrekte Joden nou eenmaal zin hebben om lekker Arabieren te pesten. Nog eens: hoe werken dit soort hersens?

We krijgen nu uitleg over de verschillend soorten gebieden in Samaria-Judea waar de “Apartheid” erg of iets minder erg zou wezen. Uiteraard valt het lieglasterwoord “ bezetting” weer.We horen dat in Samaria-Judea (“de Westbank”) er iets ingewikkelds aan de hand is met gebieden A, B en C, maar dat Israël het daar toch echt wel zo’n beetje overal voor het zeggen heeft met al die militairen. “Bezetting”, nietwaar? En ja, dat maakt verkeer tussen al die gebieden wel een beetje ingewikkeld. Nee, niet voor de Joden, die zoeven lekker in hun luxe auto’s over de prima verbindingswegen.

Om alle beweringen van Bezetting & Apartheid te staven worden twee Israel-demoniserende getuigen opgevoerd die onweersproken hun verhaal kunnen doen. Heel toevallig woont de eerste getuige, Mona Alkurd, in Sheikh Jarrah, een wijk van Oost-Jeruzalem, waar dat beruchte proces speelt over die huisuitzettingen. Had u daarvan gehoord?

Ik leg het in elk geval even uit. Likoed Nederland heeft erover geschreven. Palestijnse Arabieren dreigen hun huis uitgezet te worden omdat de Joodse eigenaren claimen dit huis al sinds 1875 te bezitten en dat de Arabische huurders al 28 jaar geen huur betalen. De zaak ligt nu bij het Israëlisch Hooggerechtshof. Onze demissionaire premier Mark Rutte voelde zich genoodzaakt zich in deze zaak internationaal te manifesteren. Niet alleen had hij de arrogantie om, zonder enige kennis van de feiten, de Israëlische regering te adviseren — “Ik heb erop aangedrongen de Palestijnse families in Sheikh Jarrah die bedreigd worden met uitzetting, permanent in hun huis te laten blijven” — maar hij maakte tevens de indruk te geloven dat de terreur van Hamas niet ruim van tevoren gepland was en dat “de gebeurtenissen die aan de gevechten vooraf gingen” (die huis-uitzettingskwestie dus) die terreur mede veroorzaakt had. Dommer, arroganter en naïever wordt het niet.

Goed. Toevallig woont Mona Alkurd dus in datzelfde Sheikh Jarrah en — verrassing! — ook zij heeft een verhaal dat gaat over nare Joodse kolonisten die alles mogen terwijl “Palestijnen” verdrukt en gediscrimineerd worden. Ik heb geen mogelijkheden om het verhaal te checken en de programmamakers vertonen geen enkele neiging tot wederhoor of tegengeluid.

Mona en haar familie werden dus verjaagd en dit zijn de “Joodse kolonisten” die wél toestemming kregen daar te wonen. Tenminste: dat beeld wordt vertoond terwijl de woorden worden uitgesproken.

Een tweede getuige van de gruwelen van de Joods-kolonistische Apartheid & Bezetting is een man die Maha heet en voorgesteld wordt als “Palestijns burger van Israël”. Het is de moeite waard om de voice over te citeren als de reportage de overgang maakt van Mona Alkurd in “bezet Jeruzalem” en deze Maha die woont in het “eigenlijke” Israël:

Voice over: “Wat de Palestijnen nog verder in het nauw dringt is dat de Joodse nederzettingen in een razend tempo groeien en door goeie wegen met elkaar worden verbonden, terwijl de Palestijnen alleen met heel veel moeit van het eneme naar het andere gebied kunnen. Dan zijn er ook de Palestijnen die in Israël zelf wonen en daar zo’n twintig procent van de bevolking vormen. Ze hebben het Israëlische staatsburgerschap. ( . . .) Ze hebben ook toegang tot meer voorzieningen. Maha is Palestijn en studeert aan de design-academie in Jeruzalem. Hij is enerzijds bevoorrecht, maar wordt ook dagelijks geconfronteerd met de achterstelling van zijn volk.”

U begrijpt: expansieve en genadeloze Joden verdrukken arme “Palestijnen”. Ook hier graaft de reportage niet dieper dan de woorden van deze man Maha die de makers kennelijk hebben uitgezocht op zijn anti-Israël-houding.

Maha: “Ik voel dat hier op de academie ook. Vanuit de kantine hier kijken we uit op Issawiya. Dat is een Palestijns dorpje dat erg is achtergesteld en erg afgescheiden van de rest. Mensen krijgen daar geen bouwvergunningen. De bevolking kan zich niet ontwikkelen. Want mensen krijgen er geen fatsoenlijk onderwijs. Als dat mijn uitzicht is tijdens mijn koffiepauze, ja, dan voel ik het racisme. “

Dan voel ik het racisme. De makers van deze reportage voelen ook racisme. We mogen het natuurlijk geen antisemitisme noemen, maar haatbevordering is het zeker. En het is, nogmaals, ook legitimatie voor de moslim-hordes die in deze meidagen in de Europese steden hun “dood aan de Joden” en “Allah-hu-Akbar” en “Kaybar! Kaybar!” schreeuwden.

Zullen we nog een paar losse citaten doen van de voice over in deze fijne bijdrage aan een betere wereld?

“Het geweld tussen Israël en de Palestijnse bevolking is in alle hevigheid losgebarsten.”
(Ziet uw wel? Het is echt een bewussie: Hamas = “Palestijnse bevolking” en het is zomaar ineens “losgebarsten”.)

“De situatie is het gevolg van voorlopige afspraken die ooit in Oslo gemaakt werden over de verdeling van de Westelijke Jordaanoever die door Israël na een oorlog werd bezet.”

(Ja, en die afspraken in Oslo 1993 werden direct door Arafat gesaboteerd. Die Westelijke Jordaanoever die in 1967 werd veroverd wilde Israël meteen weer opgeven, maar de Arabische landen weigerden zelfs maar te onderhandelen.)

Nog maar eens een stukje voorlichting doen, dan? Niet dat het helpt, maar meer voor mijn gemoedsrust. Een citaat uit mijn bijna-boek:

“De ‘rechtse’ Israëli’s, en dat waren en zijn uiteraard ook meestal de Israëli’s met kennis van de geschiedenis, waren sceptisch toen de Oslo-Accoorden werden gesloten. Deze realisten kregen gelijk. De geschiedenis vanaf 1993, toen de Oslo Accoorden tot stand kwamen, verschilt niet van de algemene trend die het voorgaande liet zien: voortgaande pogingen van Israël om tot vrede te komen en voortgaande sabotage van die pogingen door de Palmaffia’s. Meteen na Oslo 1993 is Arafat begonnen met een bewuste en grootscheeps haat-propaganda-annex-terreur-offensief om de Akkoorden te ondermijnen.

Caroline Glick, geboren 1969, zat als jonge kapitein van het Israëlische leger, de IDF, in de periode 1994-1996 bij alle belangrijke vergaderingen met de PLO waarin gedetailleerde invulling gegeven moest worden aan het op 13 september 1993 op het gazon van het Witte Huis gesloten Oslo-Accoord. Ze schrijft:

‘Gedurende de hele periode van mijn werk vond ik nooit enige reden te geloven dat het vredesproces waarvan ik deel uitmaakte zou leiden tot vrede. Dezelfde Palestijnse leiders die grappen met ons maakten in luxe vergaderzalen in Cairo en Taba, verbraken elke belofte die ze aan Israël deden op hetzelfde moment dat de vergaderingen eindigden. Om te beginnen slaagde de PLO er niet in om zijn oprichtings-acte aan te passen die in bijna elke paragraaf opriep tot de vernietiging van Israël; ze weigerden te voldoen aan de limieten die ze hadden geaccepteerd aan het aantal wapens en veiligheidstroepen die ze mochten ontplooien in de gebieden die onder hun controle waren. Ze overtraden voortdurend de wetten en regelingen betreffende zone-grenzen en bouw-activiteiten. En tenslotte waren er hun constante nazi-achtige antisemitische propaganda en hun ophitsen en uitlokken van terreur tegen Israël. Het was zonneklaar dat ze te kwader trouw onderhandelden. Ze wilden geen vrede met Israël. Ze waren bezig het vredesproces te gebruiken om Israël in stukken te scheuren.

En:

‘Iedere keer werd van Israël geëist terroristen uit de gevangenis te laten als een voorwaarde voor onderhandelingen met de PLO. En die onderhandelingen dienden op hun beurt om weer meer terroristen vrij te laten en meer land af te staan, meer geld te geven, meer internationale legitimiteit aan de terroristen te verlenen en nóg meer terroristen uit te leveren aan de PLO.‘ “

Genoeg! Jezus Christus! Zal dit ooit ophouden, dit wezenloze, hersenloze en levensgevaarlijke gezwets?

Simone Tukker heeft mede deze “reportage” mogelijk gemaakt
Is het deze Sjoerd Fennema die mede voor deze “reportage” tekent?

ZULLEN WE EEN HAMASJE DOEN?

______________________