J. Fretz, columnist van het Parool

J. Fretz (1985) columnist van het Parool weet precies waar al dat gif in de wereld vandaan komt: uit Donald Trump.

Ik lees nog nauwelijks kranten, en ik doe steeds langer met mijn Blendle-account. Maar het post-electionele trauma van het linkse, narcistisch-hedonistische zelfmanifestantendom neemt dermate strappatzige vormen aan dat ik 2 stukkies heb opgevraagd. Voor quasi-linkse gekte ben je trouwens bij Blendle aan het goeie adres, want ze zijn er daar zelf helemaal deel van (“Blendle: toen je de beelden van IS of Trump zag“) want ze zullen en moeten hun neplinkse vooroordelen etaleren al moeten ze er helemaal voor naar ex-katholiek Vlaanderen.

Het interview met Geert Mak heeft als titel: “Wie woensdagochtend moest huilen, schat het juist in”. En dat interview staat in een Vlaams ex-katholiek dagblad – “De Standaard” – dat nu als morele standaard islamliefde en Jodenhaat voorschrijft. Antisemiet Abou Jahjah mag zijn haat tegen het Westen elke week in die krant uitspreiden. De krant maakt één fatsoenlijke uitzondering: Mia Doornaert mag om de 14 dagen op maandag via háár column een tegengeluid laten horen.

In dat morele universum van “De Standaard” past natuurlijk ook Geert Mak, een man die héél genuanceerd staat tegenover de nazistische islam en scherp ziet hoe bijvoorbeeld na de moord op Theo van Gogh (2004) in Nederland de kelders van de haat jegens onschuldige moslims open gingen, aldus het domme lasterartikel dat hij luttele dagen na de moord in NSB-handelsblad schreef en dat ik analyseerde. Twaalf jaar later, anno 2016, honderden islamitische aanslagen en één ISIS verder, heeft Mak nog niks bijgeleerd. Onderstaand de illustratie die De Standaard terecht bij Maks interview afdrukt.
trump-trumpf-als-hitlerse-mussolini-ku-klux
Hystericus Mak meent te weten dat Trump niet alleen een instabiel karakter heeft, maar dat hij ook veel fascistisch-nazistisch potentieel heeft:

“Je moet daar heel voorzichtig mee zijn, maar er zijn gelijkenissen. De gevaarlijke figuren uit de jaren 30, Mussolini, Hitler, Stalin, hadden alvast één ding gemeen met Trump: hun tijdgenoten konden hen moeilijk plaatsen, maar veel mensen beseften wel dat ze heel gevaarlijk waren.

(Het “inschrift” van bovenstaande foto is moeilijk leesbaar, maar bestaat uit de woorden die vetblauw zijn in het bovenstaande citaat)

Als je moeilijk plaatsbaar bent en je bent tegen Maks wereldorde dan heb je Hitler-potentie. Tsja, meningen verschillen. Persoonlijk denk ik dat Trump meer fatsoen heeft in zijn pink dan Hillary in haar hele lijf.

Mak:

“De elite die zich in het stof moet wentelen, ik ben dat verhaal strontzat. Wilders, Trump, Farage, ze hebben geen idee van wat er moet gebeuren. Gesloten grenzen, hoe haal je het in je harses? Je moet maar eens op de grens aan een snelweg gaan staan, waar de vrachtwagens het land binnen pompen. Je kunt daar geen douaniers meer zetten. De Britten ondervinden nu al last van hun Brexit. Als Trump straks echt de Mexicaanse grens sluit, zullen er miljoenen Amerikaanse banen verloren gaan. Als je echt betrokken bent, sla je niet zo’n lulkoek uit, speel je niet met gevoelens en belangen. Noem mij gerust ‘de elite’ als je dat niet wilt horen.” [mijn blauwe vet]

Hij heeft dus nog steeds niet door dat zijn intellect – (en dat van de hele nep-elite die al decennia aan de macht is in politiek, media en universiteiten) – inferieur is. De dynamiek van Noord-West Europa in de 17e eeuw, toen “we” de wereld veroverden, berustte niet eens op nationale, maar op regionale, ja zelfs op stedelijke concurrentie. Nu heb je in Nederland ook een trend die de verantwoordelijkheden naar de steden (“gemeenten”) terugbrengt, maar dat is een verantwoordelijkheid die genomen moet worden in een regelnevende EU die naties tegen elkaar opzet en armer maakt en waarin steeds meer moslims voor de uitvoering zullen moeten zorgen.

En dan die zwiepende onzin-statements die Mak maakt over Brexit en Mexicaanse immigratie. Dat hij met name na de loos gebleken gruwelverhalen over Brexit dit weer durft te zeggen, tekent Maks domheid. En hoe komt het toch dat hij als Groenlinkse geitenwollensok zo graag de vrachtauto’s ongeremd wil laten dóórpompen? Zou hij wel eens nagedacht hebben over de vraag hoe effectief de terugkeer van de douane tegen onnodig gesleep met goederen, tegen illegale immigratie en tegen terreurdreiging zou kunnen zijn? (Nee, ik blijf het roepen: verbied de islam, stop de moslimimmigratie, de gulden en de douane terug.)

Wat beweert moedertje Mak verder?

Ja, de woede van de mensen die door de globalisering zijn overgeslagen, vindt hij wel legitiem. Maar: “Er hebben ook talloze mensen gestemd uit racisme en uit vrouwenhaat.”

Dat weet Mak allemaal perfect. Die heeft in de hoofden van “talloze mensen” gekeken en daar geconstateerd dat het bij hen helemaal niet ging om het stoppen van immigratie van moslims en Mexicanen, maar om racisme. En hij weet ook dat Trump net zo geil is als bijvoorbeeld John F. Kennedy bleek te wezen, máárrr . . . .  dat die geilheid bij Trump eigenlijk uit vrouwenhaat voortkomt.

Hillary, zo weet Mak verder, is “erop afgerekend dat ze een vrouw is”. Toch raar dat ze dan in absolute stemmen er toch nog een paar duizend meer had dan Trump en dat alleen het wijze kiesmannen-systeem van de Founding Fathers heeft voorkomen dat die enorme minderheid van Hillbillies in “the fly-over-belt” ook wel de “rust-belt” geheten, de slachtoffers dus van de globalisering, wéér voor vier jaar door de Clintons vergeten zouden worden. En zou het kunnen dat ze vooral is afgerekend op de systematische corruptie van vooral de Clinton-Foundation, haar liegen, haar decadente immoralisme, haar intimidatie van de slachtoffers van de seksuele escapades van Bill, haar medeverantwoordelijkheid voor de bloedige chaos die het Midden Oosten is geworden, voor haar hoofdverantwoordelijkheid voor de gruwelijke lynch-dood van de ambassadeur in Libië en drie van zijn medewerkers door . . . . . . pure misdadige onverschilligheid (“criminal neglect”).

Behalve dat Hillary is tegengehouden door vrouwenhaat, was dit ook volgens Mak een

rigged election, in Trumps voordeel. De Republikeinen hebben in sommige staten alles uit de kast gehaald om de opkomst van de traditionele Democratische kiezers – met name de zwarte bevolking – te belemmeren. Als de EU waarnemers had gestuurd naar Pennsylvania, North Carolina en Ohio, zouden ze met ernstige rapporten zijn teruggekeerd. En dan zwijg ik nog over de grove interventie van de FBI en van Poetin.”

Zullen we dit maar laten voor de pure hysterie die het is?

Mak heeft ook een verstandige kant, maar die komt nooit naar voren als-ie actuele politiek moet beoordelen. Niettemin weet hij precies te vertellen wat er écht aan de hand is in Amerika en dat heeft niks te maken met racisme, vrouwenhaat en rigged elections:

“Europeanen kijken graag naar de kusten, waar gelijkgestemden wonen, maar wie het land doorkruist, zoals ik in 2010 heb gedaan (voor het boek ‘Reizen zonder John’, red.), rijdt door een hard, ruig en arm land. Die mensen zijn woedend. Als je vraagt hoe hun leven de voorbije vijftig jaar veranderd is, zegt iedereen hetzelfde. In 1960 leefden mensen soberder, maar met zekerheden. Je kwam van school, vond werk, kocht een auto, een huis, startte een gezin. Het was betaalbaar om kinderen te laten studeren en als je pech had, was je verzekerd. Dat is allemaal weg. Vanaf de jaren 80 moest je met twee gaan werken, vanaf de jaren 90 moest je lenen, vanaf 2000 zakte je helemaal door de bodem. Trump is een rotte tomaat in het gezicht van het establishment.”

We laten Mak verder in dat ondoordringbare bubbeltje waarin hij zit en wenden ons tot de nieuwe generatie linkse gekken: de millennials: de derde generatie waarin de Grote Revolutionairen van de Jaren Zestig zich hebben gekloond.

Ik ging ‘m een beetje googelen – “J. Fretz het Parool” – en toen ik zijn portret zag boven een stukkie in gezegd Parool wist ik meteen wie hij is: hij vervult een dienende rol in een programma vol weekdierlijk en kwezelachtig “Christendom” dat diep verwant is met het antisemitische Israël-haat-Christendom in Nederland. Ik kan niet meer terugvinden waar het nou precies was, maar ergens in de zwaar gesubsidieerde netwerk-kluwens van Sabeel, IKON, Nieuwwij, Pax Christi, Kairos, Het Vermoeden en God-weet-wat-nog-meer.

Dat stukkie in het Parool waarop ik stuitte toen ik ‘m googelde

Hoeveel liefde is er nodig om zoveel haat te bevechten?”

“Dan staan we op, dan lopen de straten van Parijs vol, bij ons om de hoek, dan spreekt een burgemeester – Rotterdammer en Moslim – raak tot onze harten. Dan overwint de beschaving.”

Ik denk niet dat ik er nog veel aan hoef toe te voegen. Ik heb de laatste tijd telkens weer de neiging om een favoriet gezegde van Arabist Hans Jansen te citeren:

De islam aan D66-types uitleggen is hetzelfde als kleuters voorlichting geven over seks.”

Enfin, nu over de reactie van deze J. Fretz op de overwinning van Trump in het Parool. Het is echt lezenswaard! (Ik heb geen link kunnen vinden.) Dit is slechts een selectie uit de larmoyantie:

“Op de verkiezingsnacht in de Melkweg slaat de vrolijkheid al gauw om. Van ‘Na Florida kunnen we wel naar huis’ tot ‘Dit gaat helemaal fout.’ Het rumoer verstomt. President Trump. ( . . .) Steken in mijn maag. President Trump. Overal Trump: de ziekmakende verdeeldheid, de tegenstellingen die overkoken, wantrouwen als basishouding, het gif dat mensen op alle mogelijke gronden uit elkaar drijft. ( . . .) Vrije vogels, zelden de slachtoffers van zoekgeraakte zekerheid. Kosmopolieten die niet begrijpen waarom zovelen, op slechts twintig minuten buiten de Ring, hunkeren naar een nationale identiteit. President Trump. Het is ook onze schuld. Er is gif in de kieren van onze samenleving gekropen. In de krappe ruimtes die door onze onverschilligheid zijn ontstaan. Nu is er overal Trump. Nu moeten we uit die cocon.” j.fretz@parool.nl

Om te beginnen: ik woon al veertig jaar binnen de ring en ook ik hunker naar een “nationale identiteit” waarin ik een begin van een idee kan krijgen wie me eigenlijk aan het regeren en naaien is en hoe ik welke invloed kan uitoefenen op welke vraagstukken.

Voorts: u ziet: Trump is veroorzaker en symptoom van de vergiftiging. Ze hebben echt geen idee, ouwe Geert Mak niet en jonge J. Fretz ook niet. Ze moeten uit de cocon, zegt-ie. Maar dat zal niet gaan zonder een gewelddadige revolutie, want ik geloof niet dat we in Nederland in staat zijn om via de stembus Geert Wilders aan de macht te brengen. Alleen dan zou “de cocon” geweldloos opengebroken kunnen worden, de cocon namelijk van het zelfverheffingsneuroten-(media)- machtsconglomeraat dat bestaat bij de gratie van uitsluiting van “Wilders” en bij een monopolie op de nieuwsvoorziening via de verschillende gesubsidieerde staats-spreekbuizen die in Nederland voor verbinding zorgen (NPO, VARA, VPRO, Volkskrant, NRC, Trouw, Parool, met als meest prominente indoctrinatiemachines “De Wereld Deugt Door” en “Pauw”).

Het zijn roerige tijden en mijn oeroude voorspelling komt steeds dichter bij z’n vervulling: een Beiroetisering van de Europese steden, dat wil zeggen een low-intensity burgeroorlog, een guerrilla, die langzaam kan overgaan in een totale oorlog. Wanneer? Dat is afhankelijk van de vraag wanneer Israël opnieuw door de islamitische wereld zal worden aangevallen. Dan zullen de 5e colonnes van moslims in onze steden volledig losgaan en is het Armageddon een feit. En weet je wat de linkse zelfmanifestanten dan zullen zeggen? Dat krijg je nou van dat islam-bashen!

__________________

Advertenties